Tlf: +45 71998904

Er ditt arrangement klart for IT?

Det kan skape hodebry for arrangørene når datamaskiner skal brukes til arrangementer, seminarer og kurs. To selskaper forteller om hvorfor de valgte å leie fra Nordic IT Rental.

– På kort varsel måtte vi anskaffe 160 bærbare datamaskiner og 160 eksterne monitorer til en stor konferanse, sier prosjektkoordinator Martin Frøkiær, som er teknisk ansvarlig for konferansedelen av DGI-Byen i København. «Maskinene og skjermene måtte brukes i to dager i forbindelse med litt opplæring på Microsoft-plattformen, hvor det var nødvendig å jobbe på to skjermer. Det var en utfordring.»

Få konferansesentre og arrangører har maskinvare i den størrelsesorden. Det lønner seg selvsagt ikke å kjøpe for kun to dager, og det kan bli uoverkommelig å låne. Derfor valgte Martin Frøkiær og hans produksjonstekniske team å leie.

«Vi tok kontakt med Nordic IT Rental, som kunne levere 160 sett til bruk i løpet av de to dagene. Husk med våre ønsker om kontrollsystem og programvare på maskinene, så de var klare til å sette opp. Det hele kom som avtalt, og vi brukte nok en liten dag på å sette den opp og det samme på å ta den ned etterpå. Det hører også med at prisene var rimelige, for det utgjør en forskjell i et konkurranseutsatt konferansemarked, fastslår Martin Frøkiær.

Drivstoff til eventbyråets mange arrangementer

Som kunde hos Nordic IT Rental setter vi stor pris på påliteligheten selskapet viser oss. Produktene er alltid i orden, nyeste utstyr og montert som avtalt. Levering og henting fungerer feilfritt og dialogen med vår kontaktperson Jesper Jacobsen har vært positiv og ukomplisert fra dag én – sier Maise Rygaard fra After Work Arrangement . Som eventbyrå er det viktig at vi samarbeider med leverandører som kan flytte ut på kort varsel. Og samtidig også levere enorme mengder utstyr når vi har store arrangementer. Vi er veldig fornøyd med vårt samarbeid med Nordic IT Rental.

Opplagt marked med stor målgruppe

Hos Nordic IT Rental i Hellerup er Account Manager Jesper Jacobsen glad for de gode ordene, og han forklarer gjerne hvordan det kan gjøres for å løse noe som ellers kunne vært en veldig stor hodepine for arrangører av arrangementer, konferanser, kurs og seminarer .

«I tillegg til vårt eget lager av iPads, bærbare og stasjonære datamaskiner, har vi et stort nettverk av forretningspartnere og leverandører. Derfor kan vi tromme sammen mye maskinvare på kort varsel, sier han. I tillegg har vi både lagerfasiliteter og et serviceverksted hvor vi kan klargjøre bærbare og stasjonære PC-er på samlebånd. Vi er rett og slett rustet til det, og arrangørene vil ikke klare det selv. De bør tross alt også helst konsentrere seg om arrangementet.»

Michael Vedel forteller også at de leier ut Windows-pc-er og – som noen av de eneste – også Apple-produkter. Nordic IT Rental kan for eksempel sette opp 300 bærbare PC-er til et arrangement. Men det er også mulig å leie et stort antall iPader og iMacer om ønskelig. Fleksibilitet er nøkkelordet i et marked der ting skal gå fort.

«Bærbare datamaskiner kan leies fra kun DKK 500 per uke og iPads fra kun DKK 250 per uke. Og vi tilbyr gjerne tilbud til både store og små arrangementer,» sier direktøren for Nordic IT Rental. Kunder inkluderer Bella Center, Novo Nordisk, Roskilde Festival, DR, Distortion og Region Syddanmark.

Vellykket gründer innen utleie

På under 4 år har selskapet Nordic IT Rental ApS skapt et solid overskudd på bunnlinjen.

Ideen oppsto ved en tilfeldighet, men gründeren Michael Vedel var ikke et sekund i tvil om produktets potensial. Hvis jeg skal peke på et område hvor vi har vært flinke til å fornye og utnytte ressursene våre i den tradisjonelle IT-virksomheten, så er det nettopp på dette forretningsområdet, sier Michael Vedel.

Virksomheten er rett og slett basert på at vi tilbyr utleie av IT-utstyr, inkludert bærbare datamaskiner, iPads, iMacs og annet IT-utstyr i inntil 7 dager. Vi kan levere et virkelig stort antall enheter om gangen og vår største begivenhet til dags dato teller 180 bærbare datamaskiner.
Vi klarer rett og slett å løse svært komplekse IT-behov, raskt, enkelt og billig.

Ideen til utleievirksomheten oppsto ved en ren tilfeldighet. Under klimatoppmøtet i Bella Center i København fikk jeg noen henvendelser om at jeg kunne være interessert i å leie ut en håndfull brukte datamaskiner til et firma som skulle delta på klimatoppmøtet.

Først avviste jeg kunden, men da han tilbød seg å kjøpe alt utstyret hvis jeg ville kjøpe det tilbake 5 dager senere for 50 % av kjøpesummen, takket jeg ja. Jeg ble hekta på ideen om å åpne et selskap som utelukkende tilbød utleie av IT-utstyr. Uten å undersøke leiemarkedet startet jeg en nettside som tilbød utleie av IT-utstyr. Det tok ikke mer enn noen måneder før jeg hadde mine første kunder, og det kom raskt flere og flere. I dag har vi mer enn 300 bedriftskunder i databasen vår.

I starten var det ikke behov for stor finansiering, da produktene vi leide ut var produkter vi allerede hadde på lager. Vi klarte å utnytte ressursene vi hadde tilgjengelig.
Senere investerte vi i nyere utstyr, og spesielt innenfor Apple-produkter.


Tilbake til oversikten